Header AD

Visita d'escriptors a Osona, Maria Lluïsa Latorre Casellas


Cada 25 de novembre es commemora el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. Entre els actes que ha programat l’associació Som Dones de Taradell hi ha la presentació del  llibre Dones invisibles. 50 retrats de dones que han canviat la història sense que la història ho reconegui, que comptarà amb la presència de la seva autora, Maria Lluisa Latorre, amb qui vam compartir a la Biblioteca un Club de lectura. La presentació anirà a càrrec de la poetessa Rosa Codina -que el passat juny va publicar el poemari Llibertat! Terra i Pàtria-. 

L'acte tindrà lloc a la Biblioteca Antoni Pladevall i Font (carretera de Balenyà, 101), el dissabte 24 de novembre de 2012, a les sis de la tarda. 

Sobre el llibre, Dones invisibles. 50 retrats de dones que han canviat la història sense que la història ho reconegui

La història convencional ens diu que, en el transcurs dels segles, no hi va haver dones rellevants: ni científiques, ni artistes, ni inventores, ni filòsofes, ni polítiques... i que les escassíssimes excepcions simplement o bé eren esposes de grans homes (perquè ja se sap que rere un gran home sempre hi ha una gran dona), o bé eren dones malicioses, falses, intrigants o deslleials, com la perversa Lívia que molts vam conèixer a través de la sèrie «Jo,Claudi», o la infame comtessa Báthory, de qui la llegenda diu que es banyava en la sang d’innocents per conservar la bellesa. Però en aquest llibre Maria Lluïsa Latorre demostra d’una manera incontestable que no és així, que sempre ens han escamotejat el 50 % de la història, perquè hi va haver dones que van fer grans coses, que van crear i innovar com cap home ho havia fet fins aleshores, que ho van fer desafiant el seu temps, estudiant d’amagat, contravenint les lleis i amb un coratge insòlit. I tanmateix els seus noms són avui pràcticament desconeguts.

Sobre l'autora, Maria Lluïsa Latorre

Maria Lluïsa Latorre Casellas va néixer a l’Esquirol el 28 de febrer de 1961, si bé als cinc anys va anar a viure a Vic amb la seva família. Als divuit va iniciar els estudis de medicina a Reus i els va acabar l’any 1985. Del 1979 al 1989 va ser teclista del grup de rock Duble Buble. El 2006 va publicar la seva primera novel·la, Els peons de l’assassí, una història d’intriga que té lloc entre Nova York i Barcelona. La vida d’una guaridora en el context de la cacera de bruixes és el tema central de la segona novel·la, De Susqueda a Tübingen. Diari d’una metgessa, publicada el juny del 2010. Actualment resideix a Tordera, on exerceix de metgessa al Centre d’Atenció Primària des de fa 16 anys. Dones invisibles va néixer el 2009 en forma d’articles sobre dones destacades però poc o gens conegudes, que l’autora enviava als seus contactes a través del correu electrònic

Per a saber més


A la Biblioteca trobaràs

Els Peons de l'assassí / Maria Lluïsa Latorre. Vic: Emboscall, 2006
De Susqueda a Tübingen: diari d'una metgessa / Maria Lluïsa Latorre. Manlleu: Osedi, 2010
Dones invisibles: 50 retrats de dones que han canviat la història sense que la història ho reconegui /  Maria Lluïsa Latorre. Barcelona: Viena, 2011Visita d'escriptors a Osona, Maria Lluïsa Latorre Casellas Visita d'escriptors a Osona, Maria Lluïsa Latorre Casellas Reviewed by Biblioteca Caterina Figueras on 18:00 Rating: 5

Cap comentari

Post AD