Header AD

30 anys de la mort de Romy Schneider

Avui volem recordar a una de les actrius europees més importants de les últimes dècades. Romy Schneider que va morir fa 30 anys. Va néixer el 23 de setembre de 1938 a Viena, Àustria. Filla d'actors,  va tenir una important carrera cinematogràfica. Als 15 anys va actuar al costat de la seva mare, Magda Schneider al film Liles blanques (1953). Magda Schneider, va ser la protagonista de Liebelei de Max Ophuls al 1933.
Posteriorment va interpretar la sèrie de pel·lícules de l'emperadriu Sissi, dirigides per Ernest Harischka. La seva carrera internacional va expandir-se amb el film A ple sol (1960), dirigida per René Clément. Al mateix any també va actuar a les ordres de Luchino Visconti.

En aquells dies, ja havia format la seva personalitat cinematogràfica, la d'una dona de gran bellesa, talent i alliberada, la qual cosa li va permetre protagonitzar un gran nombre de pel·lícules, amb directors de la talla de Claude Sautet, Clive Donner, Bertrand Tavernier o Claude Chabrol. 

Romy Schneider va actuar en seixanta pel·lícules. Pel seu papers en L'important és estimar (1974), de Andrej Zulawski i Una vida de dona (1978), de Claude Sautet, va obtenir dos premis César de l'Acadèmia Francesa a la millor actriu. 

Una greu operació; la mort del seu primer marit, Harry Meyen, que es va suïcidar al 1979 i més tard la terrible mort del seu primer fill, la van portar al suïcidi el 29 de maig de 1982 a París. 


A la Biblioteca trobaràs


Las Cosas de la vida  / un film de Claude Sautet. Universal Studios, 2008

Lo Importante es amar / un filme de Andrzej Zulawski. Madrid: Universal, 2008
Una Vida de mujer  / dirigida por Claude Sautet. Barcelona: Versus Entertainment, 2007
30 anys de la mort de Romy Schneider 30 anys de la mort de Romy Schneider Reviewed by Biblioteca Caterina Figueras on 11:27 Rating: 5

Cap comentari

Post AD